Hem » Default » Nya sportfiskeglasögon

Nya sportfiskeglasögon

Tjena Sportfiskare!

En ny uppdatering från de stora vidderna. Kung Bore börjar så sakteliga släppa taget om vårt avlånga land och det börjar bli dags att fokusera på flugfiskesäsongen. Som jag har längtat att hoppa i mina vadarbyxor och stå och njuta ute dagarna i ända i en skön vårsol. Självklart inser jag att det kommer bli en hel del blandat väder men hoppas kan man ju alltid!

På tal om blandat väder så har jag i dagarna varit och köpt ett par nya sportfiskeglasögon som verkar ha en helt fantastisk skärpa och skall funka bra i varierande ljusförhållanden. Har haft lite problem med huvudvärk vid långa fiskesejourer och jag hoppas innerligt att mitt inköp av polariserade glasögon skall underlätta mina besvär. 

Oavsett så är jag riktigt spänd på att testa de nyinköpta solglasögonen i skarpt läge, något som jag borde kunna lösa redan till helgen då båten läggs i.

Från iläggningsplatsen så är det bara ca 15 minuters puttrande med styrpulpeten tills man är framme på en alldeles magisk plats. Väl där är det bara att ta fram sin nybundna flugor och dra igång med hantverket. Därefter är tanken att tillbringa större delen av dagen ståendes i vattnet för att framåt eftermiddagen göra upp en eld och grilla fångsten.

Lite salt och smör är allt som behövs för en gudomlig gastronomisk upplevelse! Lite kokkaffe på maten med hembakt kaka och dagen är gjord. 

Med det sagt så hoppas jag att ni också kommer ut i naturen och kan njuta av stillheten och spänningen.

Må väl tills vi hörs nästa gång!