Hem » Default » Stötta ungdomarnas försäljning!

Stötta ungdomarnas försäljning!

Efter alla år här på Kistaredovning vet ni vid det här laget att jag verkligen uppskattar siffror, ekonomi och entreprenörskap. Därför är jag så glad över dagens blogginlägg. Det handlar om att ungdomar i tidig ålder får lära sig värdet av ett arbete. Detta gör dem genom att sälja kakor för att sedan tjäna pengar till sin förening eller skolklass. 

Anledningen att jag kom att tänka på just detta ämne kring att få barn att lära sig om ekonomi i tidig ålder va just på grund av kakförsäljningen. Ungdomen som kom förbi mig i helgen kan inte varit mer än 10 år. Sättet han presenterade sig och framförallt representerade sin förening var världsklass. Han var artig, tydlig och förde ett väl tilltaget samtal men hade hela tiden försäljning i fokus. Han berättade att fotbollslaget han representerade hade för avsikt att åka till Barcelona till hösten och medverka på en stor turnering där ungdomslag från flera av Europas största klubbar också skulle delta. Det var bland annat FC Barcelona ( Där tydligen Messis son spelade för P10) Chelsea FC från London, PSG från Paris och Lyon från ja såklart Lyon, Frankrike.

Detta tyckte jag lät som en helt fantastisk resa för grabbarna och önskade själv att det var jag som skulle få åka och spela fotboll mot några av världens största klubbar. Den drömmen har självklart spruckit för mig. Men jag såg nu i denna kille att han verkligen ville åka då han talade med en sådan passion.

Så självklart köpte jag ett gäng burkar av de goda kakorna. Hoppas nu grabbarna får åka till Barcelona i höst,
Allt väl. Vi hörs nästa gång.